Miholjski susreti Metkovic1 1210x621 - У МЕТКОВИЋУ 14. СЕПТЕМБРА "ВЕСЕЛА МАШИНА" И "МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА"
ИСТАКНУТО ТРАКА

У МЕТКОВИЋУ 14. СЕПТЕМБРА „ВЕСЕЛА МАШИНА“ И „МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“

pin - У МЕТКОВИЋУ 14. СЕПТЕМБРА "ВЕСЕЛА МАШИНА" И "МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА"

Две манифестације – „Метковачка весела машина“ и „Михољски сусрети села“ одржаће се у Мачванском Метковићу у истом дану, наредне суботе 14. септембра.

Miholjski susreti Metkovic 450x630 - У МЕТКОВИЋУ 14. СЕПТЕМБРА "ВЕСЕЛА МАШИНА" И "МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА"

Богат и разноврстан програм најављен је од 7 ујутро, за када је заказано окупљање учесника до касно увече.

Казанџије ће од 8 сати заложити своје „веселе машине“, а организатори су упутили позив за пријаву уз напомену да се ове године такмичење у печењу ракије организује између села. Мачвански Метковић, одувек престоница најбоље шљивовице тако је „бацио рукавицу“ осталим селима која ће имати своје представнике на овом јединственом надметању.

Позвани су и мајстори за припремање гулаша да се пријаве за такмичење за које је потребна само добра воља, а организатори обезбеђују све друго што је потребно.

Најављена је и прва „Метковачка лажовијада“. У занимљивом избору за највећег лажова могу да учествују сви који верују да су духовити и своју лажну причу поделе са посетиоцима.

Наредна субота у Мачванском Метковићу окупиће и мајсторе за мачванске листиће, деликатес без којег је незамислива свака манифестација која промовише традиционалне вредности Мачве. У том духу се организује и „Сајам домаће радиности“.

Од поднева па до вечерњих сати на отвореној позорници смењиваће се учесници културно-уметничког програма, од 19 сати је мини-концерт ФА „Ђидо“, а од 19,20 концерт естрадног уметника Драгана Пантића Смедеревца.

Д.Г.

Related Images: